Mohsen Edrisi ontvangt de Sinbadonderscheiding

Oktober 2011

Berichtgeving door NIP:

Op 25 oktober jl. is de Sindbadonderscheiding uitgereikt aan Mohsen Edrisi. De Sindbadonderscheiding is in het leven geroepen, om de professionele aandacht voor diversiteit, interculturalisatie en het contextgericht denken en handelen te bevorderen. Onder het toeziend oog van 60 aanwezigen overhandigde Hans van Eck, directeur van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), de onderscheiding.

Polli Hagenaars (NIP-sectie interculturalisatie) prees Mohsen als een psycholoog met een combinatie van Praxis, wetenschap en maatschappelijke betrokkenheid. Mohsen Edrisi heeft zich vanaf het begin van zijn loopbaan (1993) ingezet voor migranten en getraumatiseerde vluchtelingen. Mede door zijn eigen achtergrond, op jonge leeftijd vanuit Iran naar Nederland gekomen, is hij bekend met valkuilen en uitdagingen van acculturatie.

Als directeur en oprichter van (voormalige) GGZ Divers, opleider bij het RINO Leiden, lid van de curriculum commissie en talloze publicaties heeft Edrisi in korte tijd een indrukwekkende carrière opgebouwd.